2012. május 28., hétfő

Az a bizonyos borsó


Íme az első termés, amiről ígéretemhez híven beszámolok. :) Kifejtettem, és előkészítettem a leves őzésthez.


Szerintem gyönyörű!
Aztán itt a végeredmény, de megállapítottam, hogy nem leszek gasztroblogger!


A fotó a fény hiánya miatt nem túl jó, a barátnőm szerint valószínűleg a sötét erők okozhatták. :)
Akkor ez most a virtuális vendéglátás. Csirkeaprólékkal és új zöldségekkel készítettem, nagyon finom lett és gondoltam Rátok! :)
Spenót betakarítási kampány is volt.
A spenóthoz mellékelek egy receptet, Ildi reggelije névre hallgat, mivel a barátnőm ütötte össze még az első levelekből:
Végy 2db újjagymát levelestől karikázd fel.
Pici olivaolajon futtasd meg, tépkedd bele a spedótleveleket. Amikor "összeesett" /elájult :)/ esetleg egy pici fokhagymával is spékelheted. Étvágytól függően 2-5 tojást üss rá, sózd borsozd igény szerint. Ezt aztán lehet tovább variálni kreatív ötletekkel.
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

 1. imádom az ilyen zöldborsólevest, köszönöm kedves meghívásod:)))

  VálaszTörlés
 2. Csodás a borsó, a leves, a spenót, minden! :) Nekem még arrébb van az idei első friss borsóból készülő levesem, még drága a piacon. Meg ráadásul a mi városunk piaca az országban a legdrágább... De talán jövő hétvégére már betervezhetem. :) Imádom én is.

  VálaszTörlés
 3. Óóó, köszi a vendéglátást, felfaltam két tányérral, nagyon szeretem a borsólevest!

  VálaszTörlés
 4. Hölgyeim, köszönöm a szép szavakat, örülök, hogy örültetek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebben a borsólevesben a csirke olyan mint a kőlevesben a kolbász. Ez ilyen magyarországi magyar kaja, hogy azt mondják zöldség leves, de kétféle hússal fűszerezve.

   Törlés
  2. :)) Ez jó! Szoktam hús nélkül is csinálni, de akkor rántással besűrítem, és nokedlit szaggatok bele. Ezen a vidéken szokták tejjel/tejföllel savanykásan is főzni. Én ezt a csirkeaprólékos változatot szeretem a legjobban, még most is, amikor egyre ritkábban kívánok húst enni.

   Törlés