2011. március 19., szombat

Örvény

 http://www.dreamstime.com/water-vortex-image8597559
Emlékszem, amikor még gyerekként elcsodálkoztam azon, hogy a miniatűr DNS ugyanúgy spirál alakot formáz, mint a mérhetetlen méretű galaxisok. Ha a legkisebb és a legnagyobb egyforma, akkor ez valami alapmintázat kell, hogy legyen! Elnéztem a lefolyón spirális örvényben eltűnő vizet, és elképzeltem, hogy a másik oldalon ugyanez a forma megy ki megfordítva. Két forgó, szűkülő-táguló szembefordított tölcsér, középen egy közös ponttal, ahol valami teljesen más kezdődik, mikor az egyik átmegy a másikba. Az az érzésem, hogy most ezt a tölcséreffektust éljük. Ahogy telik az idő, egyre közelebb sodródunk a középponthoz, ezáltal egyre gyorsul minden, egyre labilisabbá, kiszámíthatatlanabbá válik. Aztán majd egyszer, ha keresztüljutunk a kaotikus középponton, lassan újra minden rendezett formát ölt, a hullámok kisimulnak, és megnyugodva végre körülnézhetünk az új világunkban.
Bármerre járok, tapasztalom, hogy az emberek érzékenyebbé, figyelőbbé, bizonytalanabbakká válnak. Amit régebben kinevettek, vagy magabiztosan csak legyintettek egyet, most aggódó tekintettel kezdik hallgatni, nézni. Egyre többen keresnek válaszokat a bennük felvetődő kérdéseikre. A változások tetten érhetők a mindennapjainkban. Félni értelmetlen, de főként káros! Erre a hullámvasútra magunk váltottunk jegyet, kiszállni nem lehet, akkor legalább próbáljuk meg élvezni a menetet!
Azok, akik nyitottak, akik kísérletező szándékkal rendelkeznek, vagy azok, akik tudatosan élik a változásokat, a Hathorok legújabb üzenetét megtalálják az alábbi oldalon: