2012. június 3., vasárnap

Vénusz energiája


by Botticelli
..."Amíg létezni fog az ember, mint élőlényfajta, az a kérdés is fenn fog állni, hogy miért olyan a világ, amilyen. Itt a Földön Ti azt hiszitek, hogy minden atomokból áll, amelyek nem másak, mint pozitív és negatív töltésű energia. De mi alkotja a dolgok alakbeli sokféleségét, és mi tartja egyben az alakokat?
Erre a válasz a szellemben rejlik. Az ember a fizikai síkon saját világát a gondolatok hatalma által hozza létre. A világ azért lett megteremtve, hogy kivetítődjék a kollektív emberi gondolat. Például egy fa kinézetéről létező szellemi elképzeléseket generációról generációra továbbadják egymásnak az emberek, és ez a gondolati elvárás megakadályozza, hogy a fák megváltozzanak. Ha az ember arról alkotott szellemi elképzelése változik meg, hogy hogyan kell kinéznie egy fának, akkor az képes megváltozni.
Ha valaki azt mondja, hogy "ez lehetetlen", ő egy korlátolt szellemi tartásból beszél. Minden lehetséges, de az ember tudatlanságból önmagát korlátozza. Így egy korlátolt világa lesz, amelyik továbbra is korlátozza a gondolatait és a világot. Az ember világa addig sosem változhat meg, amíg meg nem változtatja a gondolatait. "...
Junius 5-6-án a Vénusz átvonul a Nap előtt, vagyis megnyilkvánul a "Napbaöltözött Asszony", a nőiség, a szépség, a harmónia, a művészetek, a szeretet, elfogadás energiája. Ez alkalomból újra világmeditáció lesz, amelyről bővebben itt lehet olvasni:
Miközben olvasgattam, a SPIRITUÁLIS UFOKUTATÁS blogon elém került az az írás, amelyből a fenti idézet származik:
Mondhatni, érdekes egybeesés, hogy épp most jött be a képbe. Amint olvasni kezdtem, megint mozgolódni kezdett bennem a kisördög, hogy túl sok minden vág egybe ahhoz, hogy ezeket a dolgokat, amiket ez a hölgy leírt, "csak úgy" valaki kitalálja. Ha igen, akkor jólképzett, bölcs ember. A youtube-on is rákerestem, valóban úgy néz ki, mint bárki közülünk.
Lehet, hogy őseink sokkal többet tudtak még a ránk ható energiákról, mint mi? Így hozták létre a megszemélyesített energiaminőségeket, az Isteneiket, akiknek hódoltak, és akiknek a segítségét kérték.
Az idézet pedig az aktualitása miatt került ide. A világról alkotott elképzeléseink azok, amik a világ jelenlegi állapotát okozzák. Csak mi mind együtt vagyunk képesek ezen változtatni, felülírni, újjáalkotni.