2010. április 21., szerda

Mire volt jó a Beatles?


Valamikor, sok évvel ezelőtt, arra jutottam, hogy az embereket három csoportba lehet osztani.
Vannak az "úttörők", akik valóban olyan  utat taposnak ki, ahol előttük még senki sem járt. Szerintem ők a legkülönlegesebbek, olyan hozott képességekkel,  melyek által "le tudják hozni" a szellemi szinten már meglévő információt. Érzik az idők szelét. Sok esetben rombolnak, felrúgják az addigi szabályokat, és felmutatják az új értékeket. Csak nagy vonalakban építkeznek, kijelölik a főbb "csapásirányokat".
A második csoportba tartozók azok, akik kidolgozzák a finom részleteket. Belakják, komfortossá, könnyen emészthetővé teszik az új dolgokat a többi ember részére. Kiépítik a teljes rendszert, lecsiszolják az éles, sértő sarkokat. Megtanulnak kihasználni minden új lehetőséget, és a többieket is megtanítják rá.
A harmadik csoport lényegében az összes többi ember.
Az első csoportba tartozik Lennon, a másodikba McCartney.
A Beatles valami újat hozott le. Ki tudná megállapítani, hogy mikor is változott át egyszerű, dallamos slágereket gyártó együttesből világfelforgatóvá? Amikor már egy világ figyelt rájuk, egyszerre azt mondták: minden amire szükséged van, az a szeretet. Szeress, ne háborúzz! Aztán szétváltak útjaik. Lehet, hogy csak elindítottak valamit, és nem dolgozták ki a részleteket, ám meglehet, nem is ez volt a dolguk.
http://www.youtube.com/watch?v=Nh7D2g5v-Sg