2013. február 22., péntek

Érzelmi tisztítás

by chibi-anna-chan

Mostanság másoktól is hallom, de magamon is érzem, hogy váratlanul és látszólag ok nélkül ingerült, vagy dühös leszek. Elönt a szomorúság, esetleg átsuhan rajtam egy fájdalmas emlék. Ugyanolyan hirtelen támadhat vidám kedvem, vagy áraszt el boldogság, ilyenkor legszívesebben mindenkit megölelnék. Olyan, mint a hullámvasút, és nem mindig kellemes.
Érzelmi tisztító időszakban vagyunk. Nem csak a saját fel nem dolgozott, el nem engedett érzelmeink energiái szeretnének végre kiszabadulni, és új formát ölteni, hanem a családi, genetikai vonalunk is tisztulni igyekszik, és ennek mi vagyunk a csatornái, ha tudunk róla, ha nem.
A szűk értelemben vett családunkon túl  hozzátartozunk a nemzetcsaládunkhoz, és az egész emberiség nagy családjához is. A személyes, és a közvetlen családi szinten mindenki érintett ebben a tisztításban, de a nagyobb lépték csak azokra vonatkozik, akik ezt valamilyen okból vállalták.
Jó, ha tudatában vagyunk ennek a jelenségnek, mert sokat könnyíthetünk magunkon, ha fülön csípjük a bennünk felbukkanó érzelmeket. Hogy csípjük fülön? Hát, először is észrevesszük, hogy vannak.
Pl. szól hozzám a kollégám valami jelentéktelen ügyben, de pillanatok alatt felmegy az agyvizem, és durván reagálok. Mi volt ez? Mire reagáltam valójában durván? Nem a kollégára, hanem volt valami valamikor, amit jó mélyen eltemettem magamnak, mert fájt, mert rosszul esett, de már nem is emlékszem rá, mégis bekódolódott, és automatikusan működik. Vagy: hallok valamilyen történetet, vagy nézek egy filmet, és megrohannak az érzelmek, könnyek szöknek a szemembe magamnak is érthetetlenül. Mi nyomta meg rajtam azt a gombot, amitől így reagáltam?
Ha felismerem, hogy a mostani reakcióm nem a mostani történések eredménye, akkor az már fél siker.
Az érzelmeink által leblokkolt energiákat fel kell szabadítani, mert gátolják a hasznos és értékes, friss életenergia áramlását, ezzel elősegítik a test megbetegedését.
Létezik erre egy nagyon egyszerű, de hatékony módszer, semmibe sem kerül kipróbálni.
Amikor felismerem, és tudatosítom, hogy mi történt, kicsit távolabb viszem magamtól: lekapcsolom magam az érzelemtől, amit bennem kiváltott. Mintha valaki mással történne. Aztán szépen elképzelem, ahogy elengedem, kifújom egy nagy lélegzettel, aztán a helyét feltöltöm új, friss, tiszta, ragyogóan fényes életenergiával.