2011. június 1., szerda

Új ismerőseim

edenkert.hu

A kis drágámmal a munkahelyem előtt találkoztam, volt vagy 8-10 centis, ebből a fele a szarva. Az úton araszolt keresztben, de mikor hirtelen fékeztem, hogy el ne gázoljam, megmerevedett, szarvát magasra tartva próbált elijeszteni, de én még nézegettem egy darabig. Szép példány volt. Végül én hamarabb meguntam, ő még akkor is ott állt támadóállásban, mikor már csak messziről figyeltem. Kicsit aggódtam, mi lesz, ha más nem veszi észre, és "nyekk, purc" lesz neki, de mint tudjuk Isten és az Ő útjai...
A másik még katartikusabb volt.

gallary.site.hu

Őkelmével, vagy egy fajtársával már volt egy futó kalandom, mikor az ajtón kilépve, nem messze tőlem,a lugas tövében az addig elégedetten napozgató szépség, gyors hullámmozgással eltűnt az ibolyalevelek sűrűjében.
- Te jó ég!- kiáltottam fel óvatlanul, amit Jóanyám azonnal meghallott.
- Mi az? - kérdezte azonnal.
- Semmi!
- De valami csak volt!- így Ő. /Nem lehet átvágni.:) /
- Egy béka! - mondtam, mert azokat már valamennyire megszokta. Ha megmondom, hogy egy sikló van a kertben, akkor állandóan rettegni fog, pedig folyton a kertben szeret matatni, és 82 éve ellenére hihetetlenül sokat dolgozik.
A mostani második, jelentősebb találkozásunkkor a dáliaágyás napsütötte földjén nyújtózkodott, és mikor észrevett, csak a karcsú nyakát görbítette és emelte magasra, a száját kitátotta, és végül is, gyönyörű volt.
Szép, fűzöld színű teste oldalán sötétebb zöld kockák sorakoztak. Volt időm megnézni, mert nem sietett elbújni, ő is úgy volt vele, mint a szarvasbogár, hogy csak szemmel tartott. Miután látta, hogy békés vagyok, lassan elkúszott a maradék akácfaágak oltalmában tenyésző gaztengerbe.
A levedlett bőrét csak később vettem észre, mikor felragyogott, ahogy rásütött a nap.
Volt vagy 80 centis, egyben volt, még a feje is levedlett. Olyan finom volt, mint a mi bőrünk, mikor megégünk a napon, és jó nagy cafatokban leválik. Na, jó, kicsit erősebb, de én azt hittem, vastagabb lesz.
Bizonyára azért nem tudott még menekülni, mert épp most volt túl a vedlésen.
Beraktam a kukába, mielőtt Jóanyám frászt kap, ha megtalálja.