2011. december 11., vasárnap

Álom II.

dream-symbols.com
Két kedves blogbarátnőm hozzászólására szeretnék most reagálni új bejegyzéssel.
Artemis az előző bejegyzésemben feltett kérdésemre (nagyon helyesen) úgy reagált, hogy a szeretettel, becsületes munkával létrehozott érték a valódi érték, és nem az, amit aranyba, gyémántba, értékpapírokba.stb. fektetve lakatokkal lezárva őriznek
Fontosnak érzem leírni, hogy az értékek a befektetett energiáink által jönnek létre.
Az energia élő, mozgó, teremtő minőség. 
Aki alkot, teremt, létrehoz bármit, ami megnyilvánul a hétköznapokban, és annak örömét érzi, az tudja miről beszélek.Mindig elszomorít, mikor azt hallom a rádióban, hogy, "Jaj, már megint hétfő, dolgozni kell, de kitartás", vagy "már csak egy óra, és már mindjárt vége a munkaidőnek" stb.
A MUNKA ÖRÖMFORRÁS! Még akkor is, ha néha fárasztó. Létrehozni valamit a látszatra semmiből, csodás dolog! Szomorú, hogy ezt nem mindenki érzi, kérdés, hogy vajon miért nem? Jó, nagyon sok választ tudok rá én magam is. Ez majd egy másik bejegyzés témája lesz.
Szóval: az energia MOZGÁS. Nem statikus. Élő folyamat. Folyamatos változás, a VÁLTOZÁS maga.
Amikor a munkánk által létrehozott értéket pénz, arany és egyéb formába fagyasztva/ dermesztve/ rögzítve letétbe helyezik, bezárják egy széfbe, vagy bárhová, megállítják a folyamatot. Hasonló ez ahhoz, ha befagy egy folyó, ami viszi az éltető vizet. Erre gondoltam, mikor leírtam ezt a mondatot:
"Mi haszna abból a világnak, hogy lakatok által zárva szunnyad az érték?"
  Zita úgy érzem, egy kicsit továbbviszi, továbbgondolja  a kétségeimet, és teljesen jogosan helyére teszi őket.
Tudom, hogy hogy kellene tenni, gondolkozni, érezni, de sokszor nincs hozzá erőm. Elöntenek a kétségek, és a ha ekkor nem ismerném ezt el, hazudnék magamnak.
Gyakran van olyan, hogy ismerem a kérdésekre a választ, de amíg nem éltem meg, nem építettem be magamba, addig az nem a részem, nem az enyém, és ha mást mondanék, hazudnék.
Igen: túl sokszor, túl sokan nem merjük elhinni, hogy mi vagyunk azok, akik éppen most változtatjuk meg a világot.
Tóbiás erre csak ezt mondaná: "és ez így van!"
Köszönöm, mindkettőtöknek! :)