2012. május 13., vasárnap

Sci fi

sites.google.com

Tíz éves lehettem, mikor először adta a TV az "Orion űrhajó fantasztikus kalandjai" c. filmet, és mit mondjak? Imádtam. Számomra mindig is evidens volt, hogy vannak földönkívüli intelligens lények. Létezhetetlen az, hogy ez a hatalmas világegyetem csak azért van, hogy esténként láthassunk csillagokat az égen, és ha már van számtalan égitest, akkor azok egytől-egyik élettelen kihalt világok. Az indiános könyvek mellett a tudományos-fantasztikus könyveket is faltam. Teljesen hülyeség szerintem olyan ürügyet felhozni, hogy egy bolygón azért nem létezhet élet, mert másmilyen körülmények uralkodnak ott, mint a Földön. Oké, ha mások a körülmények, akkor másfajta élet alakul ki ott, nem? Nem is értem, miért döbbentek meg tudós elmék, mikor kiderült a múltkoriban, hogy a tenger mélyén, hihetetlen mélységben és nyomás alatt, magas hőmérsékleten, mérgező gázokat okádó kürtők közvetlen közelében élőlények vannak! Miért ne? Azok a körülmények csak számunkra elviselhetetlenek.
Egy időben sokat beszéltek a csészealjakról is, aztán egy idő után szépen beszivárgott a köztudatba, hogy aki hisz a földönkívüliek létezésében nevetséges és szégyellnivaló.
Manapság már leginkább azt látom, hogy a legtöbb dologról, amit igazságnak hittem egykor, mára kiderült, hogy egy nagy átverés szerves része. Az oktatás, a média mind eszköz ahhoz, hogy könnyen irányítható, önálló gondolkodásra alig képes, jól ellenőrizhető embertömegek jöhessenek létre. A legmerészebb sci fi írókat megszégyenítő az a történet, ami lassan kibontakozik a homályból. Ma végignéztem az összes részét /4/ a Thrive - Növekedj! c. filmnek.
A benne hallottakat jórészt ismertem már, de így egységesen, ilyen alaposan körbejárva korunk minden problémáját, ennyire korrekten bemutatva még nem láttam. Megéri a ráfordított időt!