2012. január 19., csütörtök

Szertartások

showmethegeek.net

Akkor most továbblépek egy kicsit még, aztán ígérem, szelídebb vizekre evezek.
Mindig kicsit értetlenül figyeltem a szertartásokat. Azt gondoltam, fölösleges hókusz-pókusz, hogy mondjuk egy misének szigorú szertartásrendje van, meg lóbálják a füstölőt, hintik a szentelt vizet, stb.
Ugyanígy túlzásnak éreztem az ezoterikus körökben dívó oltáremelést, füstölőzést és hasonlókat. Mígnem rájöttem, hogy közel sem fölöslegesek. Azt hiszem, most nem térek ki arra, hogy miért fontosak a "külsőségek". Talán csak annyit, hogy ahogy a magyarban mondjuk: SZERt-tartunk. A SZER-elem az, ami egységbe, egybefogja/tartja a többi elemet /FÖLD,VÍZ, TŰZ, LEVEGŐ/, ami mindent áthat. A szertartás az egységbe, rendbe való beillesztést jelenti, egyben azt is, hogy szer-elemmel, szeretettel hatja át, más szóval mondhatjuk azt is, átlényegít, átvarázsol, mágiát űz: fehér mágiát.
Mint közismert, ahol valami működik, ott azonnal az ellentéte is működni kezd, és bár sokáig nem hittem, hogy ezek a dolgok nem csak elavult babonaságok, rá kellett figyelnem, hogy lehet itt is valami. Elég, ha csak két manapság divatos filmre utalok a Da Vinci kódra, vagy a Tágra zárt szemekre.
Ha valakit érdekel a téma, sok csemegéből szemezgethet a hálón, én most egy nagyon sokrétű oldalt linkelek be, ahol a kabbalista számmisztika alapján mutatnak be meghökkentő dolgokat: