2011. szeptember 30., péntek

Hang

 http://atlantapoetsgroup.blogspot.com/2011/05/disciplining-your-inner-improv-sound.html

Hang és fény egy.
Ezt olvastam valahol, mikor keresgéltem a hangrezgések, frekvenciák ügyében.
Ez igaz kell legyen, lévén, hogy a fény egyszerre rendelkezik hullám és részecsketulajdonságokkal. Vannak olyan embertársaink, akik a szineztézia képességével rendelkeznek, vagyis bizonyos hangok bizonyos színek érzetét váltják ki bennük.
Azt is olvastam régebben, hogy az ősi kínai hagyományok nagyon szigorúan szabályozták a hangok használatát, csak "jó" hangokat engedélyeztek a zeneművekben, dalaikban használni, mivel tudták, hogy a hangok hatással vannak a testre, a tudatra. R. Steiner azt állította, hogy a mi korunk a hang, a zene fontosságának a korszaka lesz. Ha belegondolok, hogy a fiatalság legnagyobb részét - és itt természetesen a kivételek ne vegyék magukra, mert vannak!- lényegében csak a zene érdekli még, / ha egyáltalán bármi is érdekli / akkor jól sejtette.
Találtam egy érdekes cikket, amiben akár még magyarázatot is találhatunk arra, hogy mi a baj napjaink zenéjével. Ki hinné, ha nem foglalkozna vele, hogy nem mindegy, hogy 440 Hz-re van behangolva a zenei "A" hang, vagy 432 Hz-re? Sőt, az sem mindegy, hogy természetes, vagy szintetikus hangszer adja ki a hangot?
A harmónia csak látszólag harmónia, ha az igazság csak egy ici-picit van arrébb csúsztatva. Észre sem lehet venni, de a hatása romboló. Ahhoz, hogy EGÉSZségesen tudjak működni, együtt kell rezegnem a Föld frekvenciáival. Mivel most éppen betegeskedem (kiestem a harmóniából), keresgéltem valami gyógyító zenét. Találtam is néhányat , meg olyanokat is, amelyeket már 440 Hz helyett 432 Hz-en vettek fel.
Egyre jobban érzem a rezgések fontosságát. Hatunk egymásra, folytonosan rezonálunk, és fogjuk a külvilág rezgéseit, ha tudatában vagyunk, ha nem. Legalább akkor próbáljuk védeni magunkat, ha tudjuk. Pl. nem használunk mikrohullámot, nem hallgatunk olyan zenét, ami disszonáns, agresszív. Lehetőleg nem a testünkön hordjuk a mobilunkat, és legalább éjjel min. 3 m.-re hagyjuk magunktól. Kikapcsoljuk a TV-t, nemcsak a távirányítót használjuk, és még sorolhatnám. Körülöttünk már úgyis tele van a levegő a legkülönbféle sugárzó frekvenciával. Ennek ellenére lehetséges harmóniát teremteni magunkban, csak törekedni kell rá. Minél jobban érzem magam a bőrömben, annál magasabb a rezgésszintem. Minél magasabban rezgek, annál jobban tudom emelni a környezetem szintjét. Arról már nem is beszélek, hogy az milyen érzés, amikor olyan valakivel hoz össze a Gondviselés, akivel összeadódnak, egymást felerősítik a rezgéseink. Pedig az aztán igazán megér egy misét! :))