2011. október 29., szombat

Nyírfa

katalógus.hu

Ha fa lennék, nyírfa lennék - mondogatom magamban, valahányszor elámulok egy nyírfa láttán. Mindig elbűvöl elegáns, finom, büszke megjelenése. Olyan, mint egy hercegnő, bókoló ágaival. Most, hogy képet kerestem róla, meglepett, hogy nem találtam olyat, amelyik hűen bemutatta volna azt, ahogyan én látom őt. Találtam viszont egy oldalt, ahol azt olvastam, hogy angolhonban a másik neve: az erdő hölgye / lady of the woods /.
Azt is írja, hogy: 
" A nyír úttörő energiája új utak keresésére, látomásaink követésére ösztönöz. Ha olyasmit teszünk, ami pozitív változást hoz az életünkbe és a világba, ezzel előkészítjük az utat mások számára. Úttörő szellemünk másokat is arra ihlet, hogy kövessék a példánkat, és így az apró kezdetekből nagy változások keletkezhetnek, mint ahogy a hatalmas erdők is az első ifjú nyírfával kezdődnek."
Nem is értem, miért olyan szimpatikus ez nekem? :) Hiába, a vonzódások nem véletlenek.
Na, aztán keresés közben találtam egy másik blogot is, amin elgondolkoztam. Konkrétan azon, hogy beleillek-e az "ezo-spiri-guru" címszó alá. Próbáltam magam kívülről látni. Azért néhol vannak egyezések... Hmmm...