2010. december 21., kedd

A betlehemi fény


Nem kaptam vallásos nevelést. Azt gondolom, ennek is megvan a maga haszna. Pl. az, hogy elfogulatlanul tudok közelíteni olyan kérdéshez, amelynél befolyásolnának a berögzült, elfogadott "igazságok". Nekem utána kellett járni annak, hogy miért halt meg értünk Jézus a kereszten, és ezzel hogy tudott minket, személy szerint engem is, "megváltani"? Miért korszakalkotó Jézus, az Ember Fia megszületése?
Ennek megértéséhez el kellett jutnom addig, hogy elfogadjam: minden mindennel összefügg, semmi nem történik véletlenül, és mindennek megszabott ideje van. A világot törvények működtetik, amelyek egyetemes érvénnyel rendelkeznek. Akik ismerik a törvényeket, a RENDET, azok el tudnak igazodni a világban. Azok az emberek, akik kapcsolatban vannak a szellemi, spirituális világgal, magasabb nézőpontból tudják figyelni a dolgokat. Őket nevezik bölcseknek, akik ismerik a jeleket és tudják a jelentésüket is.
Az emberiség a Földön - látszólag elszigetelten -, egy fejlődési utat jár be. Mivel elszakadt a forrástól, és egyre mélyebbre süllyedt saját maga által létrehozott poklába, segítséget kapott a "magasabb világ"-ból. A segítség egy újfajta energiaminőség, egy információ, egy kód, amit "le kell hozni" a fizikai síkra. Lehozni, leföldelni csak bizonyos arra megfelelő körülmények között lehet. Ezt tudták "megjövendölni" a napkeleti bölcsek. Jézus ezt az információt hozta el nekünk, azért váltott meg minket, mert mintát adott. Nem csak az életével, a tanításaival, hanem egy új energiaminőséggel, egy új információval: a feltétel nélküli szeretet felmutatásával. A feltétel nélküli szeretet alapinformáció, de az emberiség belemerülve a fizikai világ megtapasztalásába, egyre messzebb került ettől az őstudástól.
Ez volt a mag, amit 2010 éve elültetett a Földbe. Azt ünnepeljük, hogy megkaptuk a lehetőséget ahhoz, hogy önmagunktól megmenthessük önmagunkat. A magok, hosszú szunnyadás után aktivizálódnak, mert most van ideje annak, hogy megmutathassuk: az áldozat nem volt hiábavaló!