2015. november 14., szombat

A tudat technológiáról


Igaz, jó régen, de kérdéseket kaptam a tudat technológiával kapcsolatban /http://hajnalvaro.blogspot.hu/2014/12/hogyan-valunk-valodi-teremtove.html/, amire akkor valami miatt nem válaszoltam. Bocsánat Zita és Barnus !
Az elmúlt lassan egy évben kicsit többet tudok a témáról, ezért próbálok most válaszolni.
Azok, akik szeretnék megismerni a világot, amelyben élnek, és válaszokat keresnek olyan kérdésekre, amelyeket nem válaszolnak meg az iskolában tanított ismeretek, bizony belemehetnek abba a játszmába, hogy tanfolyamokon vesznek részt, amikből nem profitálnak semmit, de a pénztárcájuk vastagsága leapad. Hát, ez benne van a pakliban! Nem tudom, mi lenne a megoldás.Azt gondolom, hogy sok ember dolgozott már ki sokféle nagyon jó módszert különféle dologra, de nem biztos, hogy az a módszer az enyém. Lehet, hogy nem illik az egyéniségemhez, a világlátásomhoz, a "dolgomhoz a világban". Az is lehet, hogy már túl léptem rajta, vagy éppen még nem nőttem fel hozzá. Ha az ember olyan tudáshoz kap hozzáférést, amivel dolga van, amivel több lehet és többet adhat általa a világnak, akkor nem szokta sajnálni az érte kiperkászott összeget sem. A többi meg tanulópénz, arra figyelmeztet, hogy alaposan figyeljünk arra, hogy mi az amit valójában szeretnénk. Természetesen mint mindenhol, az életnek ezen a területén is vannak szélhámosok, de a döntés mindig a miénk, nekik meg lelkük rajta, ők számolnak majd el vele.
Grabovoj és Petrov munkásságát is érik vádak, meg nem értések, de én azt hiszem aki valóban elmélyed a tanításaikban, az ráébred, hogy egyrészt az eddig meglevő tudást összegzik és emelik egy magasabb szintre, másrészt szembesítenek azzal az alapvető igazsággal, hogy minden embernek személyes felelőssége a saját élete, és az egész emberiség sorsa, és a kettő elválaszthatatlan egymástól!
Petrov a lélek felől közelít a problémák megoldásához, Grabovoj a szellem felől. Grabovoj megértéseit / vagy azok egy részét / még majd ezután leszünk képesek kódolni, ezért ad számunkra technológiákat, segédeszközöket,  melyek segítségével tudjuk használni a tudatunk erejét. A módszer roppant rugalmas, és kreatív módon használható, személyre szabható. Lényegében az azt használó számára fokozatosan megnyílik a tudás, tágul a tudat, ébred a belső látás, erősödik az intuíció. Igazi hatása akkor jelentkezik az életünkben, ha folyamatosan használjuk, dolgozunk vele. Ez nem kis munkát, figyelmet követel, legalább is eleinte, amíg rutinná nem válik. Aki azt hiszi, hogy varázspálcát kapott a kezébe, az téved! Egy suhintással ritkán születik meg a várt eredmény! :)
Manapság hozzászoktunk, hogy gyors eredményt várunk: egy pirula, és már vége is... ennek-annak. Sokan ezért őrültek meg a számsoroktól is, azt hitték az úgy megy, hogy csiribí-csiribá-pricc és prucc!
A teremtésnek rendje van, törvényszerűségei, és bár létezik azonnali megvalósulás is, az esetek túlnyomó részében egy folyamat az ami elindul, és manifesztálódik a maga rendje szerint.
A valóságunkat magunk teremtjük. Személyes szinten és kollektív tudati szinten egyaránt. A kollektív tudat hatalmas erővel rendelkezik, lényegében az tartja fenn a valóságként megtapasztalt, érzékszerveinkkel érzékelt fizikai világunkat. Nehéz áttörni a kollektív tudat által meghatározott falat, ami megszabja, hogy mi az ami lehetséges és mi az ami nem. Ha megértjük, hogy hogyan hozzuk létre a világunkat, akkor ráébredünk, hogy mennyire korlátozzuk magunkat, mennyire szűkre szabjuk a lehetőségeinket, és hogy mekkora szabadságtól fosztjuk meg magunkat.
A szabadságot azonban nem biztos, hogy igazán akarjuk. Olyan ez, mint amikor az ember felnő, és alig várja, hogy kiszabaduljon a szülői gyámkodás kötelékei közül, ám kilépve a "szabad életbe" rájön, hogy a szabadság kötelezettségekkel is jár, amelyek gondoskodnak arról, hogy figyeljünk rájuk.
Vagyis a tudat technológia egyrészt a világ megmentésének módszere, másrészt a rég várt új világunk építéséhez szükséges "szerszámok" arzenálja. Lehet, hogy egyenlőre kevesek dolgoznak vele, de számuk folyamatosan nő!
Elég sok anyag van már a neten a témáról. Javaslom, hogy ne dőljön be senki a csili-vili körítéseknek, amik gyors csodákat ígérnek. Általános ismertetőként Demján Antal Judit videóit javaslom, a többit meg lehet böngészgetni: