2012. február 11., szombat

Félelem"játék"

happybird.noobooboo.net

Napjaink szinte minden pillanatát át meg átszövi az aggódás, a valamitől való félelem. Folyamatosan záporoznak ránk nyíltan, vagy rejtetten azok az információk, amik miatt rosszul érezzük magunkat, nyugalmunk, biztonságérzetünk megszűnik, esetleg összeszorul a gyomrunk, ha eszünkbe jut.
Igaz, itt nem jár annyi olvasó, mint a fészbúkon, de gondoltam, indítok egy közvélemény kutatást: mitől félünk, mitől kellene félnünk? Nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat, mérhetetlenül nagy a kínálat!
Elkezdem a listát:
1. bárhol, bármikor terrortámadás áldozatai lehetünk
2. ? 

Akkor most a szokásoktól eltérően itt folytatom a bejegyzést, mert nem voltam elég egyértelmű. Azokra a félelmekre, vagy félelem gerjesztő dolgokra gondolok, amik normális esetben nem is jutnának az eszünkbe, mert előfordulásuk /százalékos arányban/ nem jellemző.
Hozzáadom a listához a hozzászólásokat röviden, - a többit lásd lentebb -, aztán írok hozzá még párat, hogy mikre lehet még ilyenkor gondolni.
2. Duende : saját én-tudatlanságunktól
3.               a félelemtől
4. Ágnes:  a gyermekeinket féltjük a mostanában  az oktatási intézményekben megjelenő erőszaktól,           lövöldözéstől  
Amit Ágnes mond, az már oda sorolható, amire gondolok.
Ritkán történik ilyesmi szerencsére, de lehet, hogy csak egyszer történt volna meg, ha a média nem szórja tele vele a világot, és ennek ürügyén nem gyűjt össze minden ehhez kapcsolódó szörnyűséget. Azzal, hogy hatásosan tálalja, hogy sokáig, akár hetekig is a felszínen tartja, egyrészt beégeti az emberek tudatába, hogy van ilyen és ez félelmetes, másrészt olyan sérült emberek, gyerekek ráeszmélnek arra, hogy így figyelemhez juthatnak / méghozzá mekkora figyelemhez! / akiknek egyébként maguktól ilyesmi eszükbe sem jutna. Szinte oktatófilmeket láthatunk egy-egy bűncselekmény elkövetése után. Részletesen beszámolnak róla, hogy hogyan követték el, hol és hogyan lehet hozzájutni információkhoz, eszközökhöz, amikkel végrehajtották a cselekményt. Számomra ez érthetetlen és döbbenetes, kénytelen vagyok azt hinni, hogy ez szándékos!
Vagyis az jó, ha minél többen félnek! Na, az ilyen félelmekre vagyok én kíváncsi!
Hozzáadom a következőt:
5. "tavasszal olyan járvány várható, aminek legkevesebb 30 000 áldozata lesz" 
Vajon ki az aki ezt előre tudja és ilyen precízen megszámolta?
Tegnap kaptam egy körbekeringő levelet, beírom, csak a lazítás végett, mert azt mutatja meg, ahogy a épp téli hideggel rémísztgetik az embereket.

"Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón, már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet.
Stábunk felhívta a polgármestert,  és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28.6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere.
Polgármester: "Fogas az idő, az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk."
Riporter: "És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a rendkívüli időre való tekintettel?"
Polgármester: ??? /Nagy hideg csend a vonal másik végén/
Riporter: "Öööö... Arra gondolok, hogy mik azok a döntések amelyek a normális életviteltől való eltérés miatt szükségesek?"
Polgármester: /kis csönd után / "Éccakára bégyühet a kutya."