2009. december 27., vasárnap

Cselekvők

A történet arról szól, hogy nagyhatalmú lények hatalmukról önként lemondva szolgálatot vállalnak. Elfelejtik, hogy kik voltak, szeretteiktől távol, magányosan, szenvedésekkel, küszködésekkel teli életbe születnek. Aztán egyszer csak lassan emlékezni kezdenek. Fölsejlik bennük, hogy kik is ők, és hogy miért is vannak éppen itt, ahol vannak.
Mintegy véletlenül segítők, könyvek, információk tűnnek fel, mindig épp olyanok, amilyenre épp szükségük van. Megtehetik, hogy ezt nem veszik észre, hogy elmennek a jelek mellet, amit talán épp ők tettek oda emlékeztetőként maguknak. A választás mindig szabad. A következményért viszont mindig vállalni kell a felelősséget.
A történet rólunk szól.
Ha valaki ráébred, hogy mi a célja a világon, miért jött, akkor a csendes szemlélődés ideje lejárt. El kell indulni, fel kell rázni a szendergőket. A sötétítőfüggönyöket széthúzni, ablakokat kitárni, beengedni a fényt és a friss levegőt.
Hadd lássa meg mindenki saját csodálatos önvalóját!

A pantokrátor


A törvények nem ismerése nem mentesít a felelősségre vonás alól. De vajon a törvényeket ismerik-e az emberek, vagy már teljesen elfelejtették? Akik pedig ismerik őket, vajon igyekeznek-e emlékeztetni a többieket? Vajon akik hallják a szavakat, nem legyintenek-e nevetve? Akinek van füle a hallásra, most minden igyekezetét elő kell, hogy vegye, mert minden jószándék összeadódására van szüksége a világnak, hogy megmaradhasson!