2011. április 26., kedd

A tojás és az ő eredete

tengoldenrulesblog.blogspot.com

Amíg nem merültem bele a különböző szellemi  / spirituális / tanítások tanulmányozásába, fogalmam sem volt arról, hogy kiterjedésem nem csak a testemet borító bőrig terjed. Azt gondoltam magamról, hogy az vagyok, akit a tükörben látok, és annyi, amennyit születésem óta megtapasztaltam. Azt hittem a valóság az, amit látok, hallok, szagolok, tapintok, stb. Úgy tudtam, hogy az életem a semmiből jött elő, és halálom után szintén a semmiben végzi. Később ehhez az is társult, hogy az érzelmeim csupán különböző vegyi folyamatok hatására vannak. Nem is értem, miért nem voltam ezektől elragadtatva? 
Sok helyen nem pászoltak a dolgok, nem illettek egymásba az alkotóelemek. 
Most is van még rengeteg megválaszolatlan kérdés bennem, és sok helyen nem tisztult még ki a kép, de a rendszer, ami körvonalazódott, csodálatos egységes egész, ahol összekapcsolódva minden mindennel egybeillik.
Látom, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig minden ugyanúgy működik, a legkisebb építi fel a nagyobbat, ami a következő szint legkisebbje, ami egy újabb egységgé alakul és a folyamat megállíthatatlanul folytatódik. Ebben az egységben minden alkotóelemnek megvan a maga létfontosságú szerepe, ami nélkül az egész nem működhet. Az egész nélkül viszont nem működhet a legkisebb alkotóelem sem, lévén, hogy egy rendszer része.
Ha csak ennyi lenne, akkor a materialisták már dörzsölhetnék is a tenyerüket, hiszen ezt semmiség modellezni. Ám itt jön be a képbe az, ami a materializmusban, vagy tudományos gondolkodásban hiába keresünk: a lélek, a szellem, ami megtermékenyíti az anyagit, a kézzel foghatót, a mérhetőt!
Igaz, a perpetuum mobile még mindig megoldatlan rejtély a tudomány számára, pedig az csak egysíkú, mechanikus szerkezet lenne. Az Univerzum végtelen variációjú, folyton újuló, csodálatos kiteljesedő megvalósulás. Vajon honnan ered mindez? A számtalan megnyilvánuló, csodálatra méltó, tökéletesen megalkotott és működő rendszer - legyen az egy élő szervezet, vagy egy galaxis - csak "véletlenül" létezik? Kell, hogy legyen egy intelligencia, /vagy inkább több/ ami ezt létrehozza és fenntartja!
Oké! És most jön a következő fokozat: honnan jön az az intelligencia? Hát, gondolom a rendszer "legkisebbjeként" kezdte építeni a "nagyobbat"... Hmm?... 
Aztán nagyjából eddig tart a felfogóképességem.