2013. március 28., csütörtök

Gyógyítás és gyógyulás


Nagyon örültem a  Marianna  előző bejegyzéshez tett hozzászólásának, mert nagyon fontos amit kérdez:
"Már rég óta meglévő kérdőjel bennem, hogy annak ellenére, hogy manapság lépten - nyomon gyógyítókkal találkozom, meg mindenféle csodaszerekkel, ami gyógyulást hoz, és mégis, mindennek ellenére alig látni egészséges embereket, mindenhol betegségről hallani. Az utolsó mondatod lehet a magyarázata? A szellemi, lelki tisztaság és alázat hiányzik a gyógyítókból" 
A testünk úgy van megalkotva, hogy öngyógyításra van programozva. Amennyiben harmóniában vagyunk magunkkal és a környezettel, a testünk rendeltetésszerűen működik. Számunkra ez természetes, észre sem vesszük, mivel ez a normális. Ez a rend. Amikor megbetegszünk, akkor ez a rend felborul, a harmóniában zavar támad. A betegség jelzőlámpa, hogy figyelmeztessen bennünket arra, hogy valami nincs rendben. Vagy belül, a lelkünkben hordozunk megoldatlan gubancokat, vagy kívülről ér bennünket károsító hatás, amelynek a folyamatos, hosszú időn át tartó megléte károsítja a testet. A balesetek sem véletlenül történnek, azoknak is megvan a maguk jelzésszerű üzenete.
Amikor betegek leszünk, általában a tünetek gyors eltüntetésével kezdjük, majd ha sikerül, igyekszünk gyorsan elfelejteni az egészet. Pedig ezzel csak annyit teszünk, mintha a kocsiban kikapcsolnánk pl. a tank kiürülésére figyelmeztető lámpát, és mint aki jól végezte a dolgát, megnyugodva nyomnánk tovább a gázt. A tankban levő üzemanyag ettől nem lett több, csak mi nem veszünk róla tudomást.
Jó esetben az ember igyekszik a végére járni, hogy vajon mi okozta a betegségét? Szerencsére az, hogy hol jelentkezik a zavar, sok információt ad, mert egyes szervek zavara utal a betegség lelki hátterére. Ha sikerül ráébredni, hogy mi lehet az ok, el lehet kezdeni a gyógyítást, gyógyulást. 
Most jön a legfontosabb:
Egyetlen gyógyító sem képes meggyógyulni a beteg helyett!
Amit a gyógyító tehet, hogy SEGÍT a testet visszarendezni az eredeti harmonikus állapotába. Hogy maradjunk az üzemanyagtankos hasonlatnál, feltölti üzemanyaggal, betolja az autót, de onnantól mi vezetünk tovább.
Szívesen kiadjuk saját erőnket a kezünkből azt mondván: "gyógyíts meg!", de nekünk magunknak kell meggyógyulni. Gyakran van olyan panasz, hogy valaki végigcsinál egy kúrát, jobban is érzi magát, aztán egy idő múlva újra jelentkeznek a panaszok, és kiábrándultan kijelenti, hogy fabatkát sem ér az egész hókusz-pókusz. Persze, hogy nem, hiszen az életmódján, a hozzáállásán, a gondolkodásmódján, rossz beidegződésein mit sem változtatott, ugyanúgy él, mint ahogy akkor, amikor kialakult a betegsége. Mitől gyógyulna meg? Így csak újratermeli a problémát. Olyan is van, amikor az eredeti betegség helyett újat produkálunk, aminek látszólag semmi köze az előzőhöz, pedig DE!
Vállalnunk kell a saját felelősségünket a testünk állapotáért. Ami pedig a gyógyítók tisztaságát illeti, bizony azzal sincs minden rendben. Végül is ők is egyszerű halandók, akik a saját tapasztalási útjukat járják, és mint ilyenek, gyarlók. Nagyon sok csodálatos gyógyító, segítő él köztünk. Választani közülük mindenkinek a saját joga és felelőssége. Ám nem szabad elfelejteni, hogy én tudok meggyógyulni, a gyógyító csak segít nekem ebben.

4 megjegyzés:

 1. Ígyígy. :)
  És van olyan is, mikor a beteg és a gyógyító legjobb szándéka ellenére sincs gyógyulás, mert maga a betegség az, ami szükséges bizonyos élmények átéléséhez, vagy karma szinten kikerülhetetlen. Ilyen is van. (Bár a karmát nem szívesen keverem bele, de néha tényleg az is működik.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így igaz! Azt hiszem, ez is megérne egy bejegyzést!

   Törlés
 2. Igen, tegnap a hozzászólásomnál tovább akartam irni, végül töröltem azt a részt, hogy, vagy a betegekkel van baj, ők nem állnak hozzá megfelelően? A helyzetet nagyon világosan megfogalmaztad, jó volt olvasni. Végül is a törölt rész azért maradt homályban, mert arra szerettem volna rámutatni, hogy rengeteg a beteg ember, és ebből kifolyólag rengeteg az őket anyagilag kihasználni akaró "gyógyitó". Én teljes mértékben hiszek a gyógyitó erőben, bármilyen módon közvetiti is a gyógyitó, csak ez a gond, hogy sokan visszaélnek ezekkel a dolgokkal. Igy kerekedik egy nagy káosz e körül, meg egy nagy mértékű felhigulás.
  Ezzel is messzemenően egyet értek, hogy vállalnunk kell a felelősséget a testünk állapotáért is. És ez a "gyógyits meg" hozzáállás is arról szól, hogy nincs kapcsolatom magammal, a különböző szintjeimmel, nem vállalok érte felelősséget. Hanem elmegyek az orvoshoz és rá háritom a felelősséget( bár az sem vállalja ). Mostanában ezen is álmélkodtam, hogy az emberek elmennek a kórházba, mert úgy gondolják, hogy ott egészséget osztogatnak.

  VálaszTörlés
 3. Bizony nagyon sok a beteg ember, ebből is látszik, mennyire nincs harmónia a világban. Ráadásul ez a világ most alakul éppen át testestől-lelkestől, és minden olyan, mintha forgószélben kavarogna. Nem könnyű most megtalálni a belső középpontunkat. Reméljük egyszer csak túljutunk ezen is! :)

  VálaszTörlés