2012. április 25., szerda

Hangokról

Ocean Symphony by Ged Salazar Garcia
 
Köszönöm a vállalkozókedvűeknek, hogy részt vettek a hangfile-os kísérletben! :)
Direkt nem írtam hozzá ismertetést, kíváncsi voltam, hogy önmagában a hangok, ez a "zene" milyen hatást vált ki abból, aki nem tudja, hogy mi az információtartalma.
Most elárulom, hogy Tom Kenyon ezt a meditációt szívcsakra tisztításra ajánlotta. Szándéka szerint a "zene" első fele felszabadítja, felkavarja a szívünkben mélyen elrejtett fájdalmakat, szennyeződéseket, majd a második része, - amelyben a Hathorok által használt hangokat alkalmazta -, tisztítja, gyógyítja ezeket a tudat alatti sérüléseket. Úgyhogy: Intuitív gratulálok! Bár azt gondoltad kívül maradtál, nagyon is érzékenyen fogtad az adást! :)
Artemis tartotta az óvatos távolságot, Attila pedig hősiesen kitartott, mivel Ő nagy kutató, és nem hagyja nyugodni a világ tökéletlensége. :)
Azt hiszem, a hangok, hangzatok, dallamok, harmóniák egyre fontosabbakká válnak életünkben, mivel a hangok világa az, amelyik legjobban emlékeztet arra a világra, ami ezen a 3 D-n túl van. Az emberiség bizonyos tagjai mindig is tudták ezt, úgy nevezték: a szférák zenéje.
Amikor az ember olyan zenét hallgat pl., amelyiknek nincs szövege, vagyis nem TUDJA miről szól, akkor kénytelen lesz ráhangolódni, hogy MEGÉREZZE. Az elme, a tudat ki van kapcsolva, bár igyekszik címkézni ("ez olyan mintha"...), de ha a hallgató átadja magát a hangok varázsának, valóban varázslatos világba kerül, ami leginkább folyékony közegként értelmezhető. A hangok áradnak, magukkal sodornak, érzelmeket ébresztenek, színek, fények érzetét keltik. Nagyon összetett, elemeire nem bontható világ, ahol minden egymásba szövődik, minden mindent áthat, folytonos mozgásban, változásban van.
A hangok rezgése információval rendelkezik. Orosz természetgyógyászok komoly kísérleteket folytattak a hangok és bizonyos szavak gyógyító hatásáról. Az egyiptomiak is gyógyítottak hangrezgésekkel, igen kifinomult módszerük volt, melyet Imhoteptől/Hermész Triszmegisztosztól eredeztettek. A Hórusz szeme c. sorozat 5. része, a Szakkara, a Kristálykomplexum c. részben érdekes dolgokat hallhatunk erről. (is)
Visszatérve Tom Kenyonhoz: először a Tobozmirigy aktiválás-t hallottam tőle, mit mondjak? Enyhén szólva is idegenkedtem. Később rájöttem az ízére, amikor elvárások nélkül, befelé figyelve hallgattam a test bizonyos területein (a tobozmirigynél természetesen a harmadik szem magasságában belül a koponyában) intenzíven érezhető rezgések keletkeztek. Fantasztikus élmény, amikor a hangok elkezdik áthangolni a testet.
Legtöbbször a Kristálypalota meditáció-t hallgattam, de ajánlom az egész Hang ajándék  oldalt, valamint nagyon értékesek Tom Kenyon Hathor üzenetei Bagi Ákos fordításában

12 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy lemaradtam a kísérletről, mert ma este hallgattam végig. A régebbi öt perces verzió jobban tetszik, de az aktiválás és egyszerűbb ennél.
    Kati, Te tudod, hogy bejön nekem az ilyesmi. Szerelmes vagyok a hangok világába.
    Tom Kenyontól egy klassz teljes verzió (Immunity):
    http://www.4shared.com/mp3/fwEaGHPl/tom_kenyon_-_immunity.html? A lemezen többször egymás után ismétlődik és istenien lehet rá aludni. Ajánlom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam is Rád, meg egy ideig vártam, hogy hátha kirukkolsz az anyaggal, de most megint szembejött, és mivel nagyon aktuális a szívcsakra gyógyítás, betettem. Ami a linkedet illeti: fizetni kell érte, hogy letöltsd, vagy csak bénázok? :)

      Törlés
    2. Nem kell fizetni, csak regisztrálni. Ez is új, mert amikor feltöltöttem, akkor még simán letölthető volt minden. A webhely jól kezeli az emil címet, nem kaptam tőlük egyetlen spam-et sem az évek során.
      A zene szerintem nagyon jó.

      Törlés
    3. A kirukkolásról jut eszembe.
      A hangokat igazán érezni Steven Halpern kristályhangjai segítségével tapasztaltam meg igazán. Nehéz hozzájutni, de megéri. Különösen a Chakra suite és a Tonal alchemy, de ezekről már írtam régebben :) A Singing bowls of Shangri-La pedig nálam mind fölött áll.
      http://www.innerpeacemusic.com/prod/meditation-music.html

      Törlés
  2. A hangok világa számomra is az egyik kedvenc. Most hallgatok egy hangoskönyvet (angol nyelvű), ami az abszolút hallás kifejlesztésében segít. Persze egyesek szerint ezt nem lehet csak úgy kifejleszteni, mert örökletes. De valójában csak arról van szó, hogy ezt a képességünket nem használtuk soha, ezért nincs kiéleződve. Állítólag minden hangnak van egy egyedi tulajdonsága, melyet úgy érzékel a fül, mint a szem a színeket.

    És természetesen ez az egyedi "szín" meg tud rezegtetni bennünk valamit, ami ahhoz a "színhez" hasonló.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, ez jellemző az életemre, az óvatos távolságtartás.
    Közeledem már ahhoz, hogy egyre semmitmondóbbak, sőt zavaróak azok a hangok, zenék, amiket hallgatok, lépnem kell, remélhetőleg előre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hál'Istennek széles a paletta! Én azt vallom, hogy /majdnem/ minden zenei műfajban vannak jó zenék, leginkább az aktuális hangulatom szabja meg mit hallgatok.

      Törlés
  4. Nekem bot fülem van és fahangom. De a zenét nagyon szeretem.
    Nagyon sok szép dalt halottam már álmomban, vagy 15-20-at eddigi életem során. Ha lenne hallásom és le tudtam volna kottázni, ma nem lennének anyagi problémáim. :) Mind gyönyörű szép dallamok voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy bot füled van, nagyon jó zenéket szoktál föltenni! Max. nem tudod visszaadni, amit hallasz. Hátha Intuitív kölcsönadja a könyvét! :))

      Törlés
  5. Asszem reménytelen eset vagyok... Bár egyszer vizsgáznom kellett, és közönség előtt énekeltem duettben a Holnap, ki tudja holnap című örökzöldet. Ráadásul a partnerem nekiállt hülyéskedni, a közönség vonyított a röhögéstől én meg egyszerre próbáltam énekelni, a röhögést visszafojtani és a hihetetlen lámpalázat leküzdeni - mindezt így egyszerre. Sosem felejtem el azt a tíz percet.... Életem legstresszesebb 10 perce volt. Ha azt mondom, vizek folytak rólam (alul-felül), nem mondtam semmit.
    Ma sem merek senki előtt megnyilatkozni énekhangon. Gyerekkoromban sem tettem, ezért énekből volt a legtöbb egyesem. A tanárárok semmilyen fenyegetéssel sem bírtak rávenni arra, hogy énekeljek.
    Viszont remekül táncoltam (két táncklubnak is a városunkban alapítója voltam), mert a ritmusérzékem meg jó. Ki érti ezt?

    Egyébként tényleg nincs hangmemóriám. Képeket nagyon tisztán látok, színekkel, többdimenziósan, stb... remek a térlátásom, jó a szaglásom és ízérzékelésem (ezért főzök jól), fel tudok idézni bőremlékeket (hogy milyen anyagnak milyen érzete van a bőrön), de hangokat nem tudok visszaidézni. Ezért is furcsa, hogy nagyon sokszor hallok nagyon szép énekeket álmomban. Ja, és vonzom a zenészeket. Két nagyon jó, igazi barátom (nem csak ismerősöm) is zenész. Gyanítom, az apámhoz fűződő ambivalens kötődés játszik szerepet. Abszolút hallása van és nagyon sokszor brutálisan kiröhögött (szó szerint) kisgyerekkoromban, mikor énekeltem. Azután némultam el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nem drámás osztályba jártál? Az könnyen lehet, hogy ez a kisgyerekkori trauma hiteti el veled, hogy nem tudsz énekelni. Azért csak énekelj nyugodtan! A legtökéletesebb idegnyugtató! /Mármint Neked, nem annak aki esetleg hallja. :)/

      Törlés
  6. :)) Mostanában már néha, egyedül és itthon szoktam énekelni. :)

    Nem, színésztanodába jártam.

    VálaszTörlés