2012. február 10., péntek

A baba


Juszt sem használtam szabásmintát, mert én nagyon okos vagyok és mindent tudok magamtól! Na ez meg is látszik, de tanulásnak jó volt. Az egész azzal kezdődött, hogy kíváncsi voltam, tudok-e babát varrni, rákerestem a baba szabásmintára, és Waldorf babásat adott ki. Gyapjúm nem volt itthon, de maradék vatelindarabok igen, a többi hozzávaló meg összejött. Amikor itt jártam, amit a fotó mutat, már két napja küzdöttem, túl voltam a második fejen, mert az első bár formásabbra sikerült, de kicsi lett, vagyis a test lett nagy hozzá.
A hajon megint napokig vajúdtam, végül az első variációt választottam, és hozzáfogtam a hajához. Nem volt egyszerű!


Ez még nem a kész verzió, de már majdnem.
Akkor jött a ruha. Na, akkor már tudtam, hogy ha az életben még egyszer babát varrok, az sokkal nagyobb lesz!


Most már alig néhány óra, és késznek kiáltottam ki.



A fényviszonyok most sem voltak jók, bocs. Ha esetleg, még egyszer ilyesmire vetemedek, egy csomó dolgot máshogy csinálok majd.
Na, erre valók a megélések! :)))

6 megjegyzés:

  1. Hát te nagyon ügyes vagy! Juszt sem használok én sem papiron rögzitett terveket, igy sokkal szabadabb az alkotás folyamata.

    VálaszTörlés
  2. Most nézem, az aktuális hóvirág inkább hó, mint virág.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, ha tetszik, én persze elégedetlen vagyok, mert látom, hogy micsoda csodák születnek itt-ott. / Szigorú vagyok magamhoz, mondaná egy ismerősöm. :) /
    Ha már így belefutottál a témába, akkor itt írom, hogy a kicsi gyöngy ott alul ilyen babás gondolatokra indított...
    A hóvirágok, ha kibírják még ott a hó alatt akkor igazi túlélők lesznek. Igaz, már előtte is jéggé fagytak néhányszor...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálkozom, hogy hogyan jutottál a kicsi gyöngytől a babáig. Én is messzire szoktam jutni az asszociációimmal.

      Törlés
  4. Kati!! ez nagyon aranyos lett:))ne hagyd abba!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól tartok, a babagyártás is csak addig érdekelt, amíg meg nem próbáltam, hogy meg tudom-e csinálni? Mivel rájöttem, hogy igen, meg arra is rájöttem, hogy még sok megoldatlan probléma van addig, amíg tökéletes babákat tudnék csinálni, ha akarnék, úgy döntöttem, hogy annyira nem akarok babákat csinálni, ami viszont nem jelenti azt, hogy esetleg, alkalomadtán nem lesz kedvem újra babát varrni. :)))

      Törlés