2011. október 29., szombat

Nyírfa

katalógus.hu

Ha fa lennék, nyírfa lennék - mondogatom magamban, valahányszor elámulok egy nyírfa láttán. Mindig elbűvöl elegáns, finom, büszke megjelenése. Olyan, mint egy hercegnő, bókoló ágaival. Most, hogy képet kerestem róla, meglepett, hogy nem találtam olyat, amelyik hűen bemutatta volna azt, ahogyan én látom őt. Találtam viszont egy oldalt, ahol azt olvastam, hogy angolhonban a másik neve: az erdő hölgye / lady of the woods /.
Azt is írja, hogy: 
" A nyír úttörő energiája új utak keresésére, látomásaink követésére ösztönöz. Ha olyasmit teszünk, ami pozitív változást hoz az életünkbe és a világba, ezzel előkészítjük az utat mások számára. Úttörő szellemünk másokat is arra ihlet, hogy kövessék a példánkat, és így az apró kezdetekből nagy változások keletkezhetnek, mint ahogy a hatalmas erdők is az első ifjú nyírfával kezdődnek."
Nem is értem, miért olyan szimpatikus ez nekem? :) Hiába, a vonzódások nem véletlenek.
Na, aztán keresés közben találtam egy másik blogot is, amin elgondolkoztam. Konkrétan azon, hogy beleillek-e az "ezo-spiri-guru" címszó alá. Próbáltam magam kívülről látni. Azért néhol vannak egyezések... Hmmm...

4 megjegyzés:

  1. Én a bodzához vonzódom nagyon. Jó hogy megtaláltam az oldalon, köszi! :) Az első lesz, amit ha lesz kertünk, ültetek. És asszem a kelta fa horoszkóp szerint is bodza valék.

    A nyírfa is különleges és kedves számomra is, a gyerekkorom balatoni nyarainak fái, máig hallom susogásokat a meleg éjszakában - mindig az ő hangjukra aludtunk el, mert az üdülő kertje tele volt nyírfákkal. Szeretem, ahogy csilingelnek a leveleikkel. :)

    VálaszTörlés
  2. Elolvastam a másikat is. Nagyon jó. :) A másik szemében a szálkát nagyon ismerős. :))

    VálaszTörlés
  3. Ezo-spiri-guru?!? Nem, nem illesz bele. Hál'Istennek.
    Az imént megnéztem a keltát. Fűz volnék. Van benne valami, két fűzfában gyönyörködöm feldarabolt vesszőcske koruk óta.
    A tengeri kígyóról azóta tudok, amióta egy ismerősöm büszkén mesélte, hogy ő hattyú.
    Hát én nem.

    VálaszTörlés
  4. Duende, örülök, hogy örülsz! A bodzával majd legyél óvatos, mert szeret elterjedni mindenfelé. Az ágai viszont erősek, egyenesek és rugalmasak, ezért pl. nagyon jó villanyelet lehet belőle csinálni. A többi jó tulajdonságát bizonyára ismered.
    Ami a második rész jellemzéseit illeti, van elgondolkozni való bennük! :)
    Zita, megnyugtató amit írsz, de én azért résen leszek, és figyelem magam :)
    A fűzfákat is nagyon szeretem, már csak azért is, mert itt lakom, ahol lakom, és "nomen est omen".
    A tengeri kígyók és hattyúk valahogy nem állnak össze képpé bennem. Lehet, hogy azért, mert nem olvastam el a teljes oldalt, csak azt a részt, ami érdekelt belőle? :))

    VálaszTörlés