2010. november 21., vasárnap

Dimenziók

Next Dimension by H. Koppdelaney

Mit is jelenthetnek ezek a szavak, hogy "dimenzióváltás", "felemelkedés"? Mit váltunk, mire? Hová emelkedünk? Sok helyen találkozunk velük, de sokféle módon értelmezik, magyarázzák. Megpróbálom megfogalmazni a saját változatomat.
A dimenzió egyfajta fizikai tér, amely a meglévő érzékelő képességünkkel felfogható. Jelenleg 3+1 dimenziót érzékelünk, amelyből a +1 az idő. Ezek a kiterjedések a fizikai érzékszerveinkkel érzékelhetőek. / Látás, hallás, tapintás, stb. / Amint egyre több eddig nem használt érzékszervünk aktiválódik / pl. intuíció, telepátia /, annál több információt leszünk képesek érzékelni és kezelni.
Ezért az az elképzelés, hogy "valahonnan-valahová megyünk", értelmetlen. Minden egy helyen van jelen, egy időben. Ha érzékelő, jelfogó készülékként határozzuk meg magunkat, mint egy rádió, vagy TV készülék, akkor talán érthetőbben tudom magyarázni az elképzelésemet. A bennünket körülvevő térben számtalan hullámhosszon sugárzott információ van jelen egy időben. A készülék mégis egy időben csak egy műsort képes fogni, azt amelyikre éppen ráhangolódik. Léteznek olyan készülékek, amik egyszerre több műsorra is "vevők", és egyidejűleg megjelenik több vett adás a monitoron. Valami hasonló történhet, amikor multidimenziósokká válunk, amikor egyszerre több teret, dimenziót is képesek leszünk érzékelni, és köztük közlekedni azáltal, hogy figyelmünk fókuszát éppen hova helyezzük át, vagyis "melyik adót fogjuk". Az, hogy maga az áthangolódás hogy megy végbe, nem igazán tudom. Úgy hiszem, folyamatosan történik. Az eddig nem használt érzékeink azáltal fejlődnek, mint az eddigiek: ha tudatában vagyunk létüknek, és használjuk őket. Gyakorolnunk kell, mint egy újszülöttnek. Ez a technikai oldala a dolognak, nagyon primitíven, és az is benne van a pakliban, hogy egy az egyben hülyeség.
Van még egy másik sokkal fontosabb része is. Hogy csak "megfelelő minőségű készülékek" képesek venni az adást. Azok, amelyek tartalmazzák a feltétel nélküli szeretetre való képességet.

4 megjegyzés:

 1. Többnyire egyetértek a bejegyzéseddel. Esetleg annyi kiegészítésem lenne, hogy a dimenziók közé nem húzható egy fix választóvonal. Az egyén egy tartományt érzékel, ami beleeshet két dimenzióba is. Valamennyire a tartomány szélességét is lehet állítani és "fennebb" is lehet tólni. Persze lehet tévedek :)

  VálaszTörlés
 2. Akkor már ketten gondolunk tévedésből hasonlókat. :) Vagy ugyanonnan szerezzük az információkat. :) Igen, én is úgy gondolom, hogy a dimenziók áthatják egymást, nem zárt rendszerek. Ezt egyszerűsítettem le azzal a mondattal, hogy minden egy helyen van, egy időben. Köszönöm!

  VálaszTörlés
 3. Igen, Forrás csak egy van. Csak amíg megérkezik az emberhez az információ rárakódhatnak dolgok.

  ;)

  VálaszTörlés
 4. Ezzel is maximálisan egyetértek. Ezért van az, hogy annyira különbözőképpen értünk és magyarázunk dolgokat. A vevő is "torzít".

  VálaszTörlés