2010. szeptember 20., hétfő

Tanítás

gooddeedaday.wordpress.com/2010/05/07/day-577-open-door-policy/

A tanítások azt mondták: kopogtatni fognak az ajtódon, és a segítségedet kérik, válaszokat várnak a kérdéseikre, és te majd tudsz nekik segíteni, mert már végigmentél ezen az úton. Sok minden egyebet is mondtak még, és igazuk volt. Akkor csak olvastam, és éreztem, hogy igen, ez a dolgom, ezt kell csinálnom, de tele voltam kétséggel, bizonytalansággal. Most jönnek, és kopogtatnak az ajtómon, és már nem is csodálkozom, csak minél hamarabb próbálom kibontani őket, hogy hol járnak, és milyen segítségre van szükségük.
IGAZSÁGOKkal nem szolgálhatok. Azt mindenkinek magának kell megtalálnia. Elmondhatom, hogy nincsenek egyedül, hogy ami most éppen velük történik az rendben van. 
REND-ben VAN.
Hogy amit veszteségként élnek meg, nem más, mint hogy mindaz, ami már nem szolgál minket, leválik rólunk. 
Egyre többen ébrednek. Két éve még negyedévente egy-két ébredővel találkoztam. Mostanában akár naponta többel is. Közülük sokan - mint ahogy annak idején én sem - nem tudják, hogy ami történik bennük, velük, egy folyamat része. Egy örömteli, boldogságos történés, még akkor is, ha sok fájdalommal és látszólagos veszteséggel jár. Majd egyszer rádöbbennek, hogy mindez nem számít, hogy mindegy.
Hogy MIND EGY.

4 megjegyzés:

 1. Eddig M.P.-től láttam igy "értelmezni" a szavakat.Hozzátéve mindig,hogy nem minden nyelv ilyen mély,mint a magyar.Ilyen értelemben olyan jó volt most olvasni tőled,hogy REND-ben VAN.
  És ez a MIND EGY,ésszel felfoghatatlan ez a minden egy,de már jó ideje izlelgetem.

  VálaszTörlés
 2. Padparadsa, örülök, hogy Te is így látod, gondolom, hasonlóak a tapasztalataid is! Nekem is szükségem van a megerősítésre!
  János, hát tedd azt! De miért is? :)
  Artemis, köszönöm! Folyamatosan lenyűgöz a magyar nyelvben feltáruló többszintű, /vagy mélységű?/ jelentéstartalom.

  VálaszTörlés