2014. március 5., szerda

Újraosztás


Aki egy kicsit is figyeli a világ történéseit, valószínűleg tudatosítja magában, hogy most megint a világ újra felosztása folyik. Mint tudjuk ez közel sem szokott békés folyamat lenni. A médiában megjelenő hírek igencsak hiányosak és elfogultak, vagyis nehéz tisztán látni.
Ami szerintem látható az az, hogy a hanyatló nyugati hatalmak erőltetnék egy újabb nagy háború kitörését, egyenlőre sikertelenül. Úgy hiszem a fordulópont Szíriában történt, akkor, amikor egy rövid megbeszélés erejére találkozott az amerikai és az orosz elnök. Kíváncsi lennék arra, miket is mondtak akkor, mert mintegy varázsütésre az agarak elkezdtek hátrálni, kiszivárgott ez-az, aztán lecsitult az addig nagyon is aggasztó helyzet. Ami Ukrajnával történt, még egy fokkal látványosabb: sokkal hamarabb és jobban kivillant a lóláb, felfedve, hogy megint valakik manipuláltak, miközben úgy állították be magukat, mint megmentők. 
A világ átalakul. Most! Itt van az az idő, amit vártunk, bár sokkal húsbavágóbb, mint ahogy szerettük volna, de történik, omlik, lelepleződik, ellehetetlenül! Súlypontok helyeződnek át, folyik a kötélhúzás, az alkudozás a régi és a feltörekvő erők között.
Szeretem azt hinni, hogy igaz az igéret, amiért úgy gondoltam érdemes most születni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése