2013. március 4., hétfő

Babák és egyebek


Kisunokám egy éves lett, és megleptem egy manóbabával. Kicsit bumfordira sikerült, de nagyon finom puha, a saját mosású gyapjúval töltöttem meg, csupa természetes anyagból van, és jól esett látni, mikor egy óvatlan pillanatban a nyakgödrébe szorította. Ennek örömére babákat kezdtem gyártani. Természetesen mindet teljesen más módszerrel, más méretben, hogy a sorozatgyártásnak még a gyanúja se merülhessen fel, na meg így sokkal nehezebb. :) Íme az eredmény:


A fotó nagyon rossz, de már nem tudok újat csinálni, mert a kicsibe egy vendégem szeretett bele, a rövid hajúba pedig a barátnőm, a rózsaszínruhást pedig eleve az unokámnak hagytam volna meg későbbre.
Aztán a boltban megláttam egy anyagot, és nem tudtam ellenállni, ebből lett a kismanó:


Tündi barátném meglepett egy újabb adag festett gyapjú csodával, amit fantasztikusan jó fonni, de most a babaprojekt elég sok időmet lekötötte. Ennél azért már többet fontam!


Egy régebbi keresztszemes munkám kapott új értelmet, amikor kis tároló zacsit varrtam belőle. Ajándék lesz egy családtagnak.Azt gondolom, hogy innentől kezdve már a kert kerül az első helyre. Tegnap gyönyörű idő volt és sikerült a fákat megmetszetni, én pedig a gallyakat szedtem, meg a kertet gereblyéztem. Lassan beindul a szezon. Már nem is bánom! :)

4 megjegyzés:

 1. Komolyan csak amulok milyen ugyes vagy.Jo helyre szuletett a baba:)

  A kert...ma meg hidegebb volt, mint a hetvegen, es egyelore marad.Jovok hozzad kertezni:)

  VálaszTörlés
 2. Gyere hozzám kertezni! :) Ami azt illeti épp azt néztem az időjárás előrejelzésben, hogy még havat és fagyokat jósolnak. Hát, Mátyás napkor remek idő volt, fagy egy szál se, erre mondják, hogy "ha nem talál, csinál". De ez már csak végjáték! :)

  VálaszTörlés
 3. Aranyos lett a babád !:)Szép a fonásod is .Reméljük már a jó idő lesz a nyerő!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Előbb utóbb biztos, ezért jó a tavasz. Hacsak nem kezd visszafelé forogni a Föld, tuti, hogy a jobb idő jön! :)

   Törlés