2013. február 12., kedd

Felhőjáték


Egy kis érdekesség, vagy játék, vagy találós kérdés, ahogy tetszik.
A képen látható lábáztató alján kis dudorok vannak, amik rezgés hatására ilyen interferencia mintázatot hoznak létre a víz felszínén. Kicsit meglepődtem, amikor ezt a mintázatot, vagy hozzá nagyon hasonlót az égen is megláttam.




Találós kérdés: mi lehet ez?
Remélem, a képeken látszik majd amiről beszélek. Ez a jelenség, mivel cirrusokról van szó, 10 000 m-nél magasabban jött létre, ha jól emlékszem arra, amit földrajz órán tanultam. De vannak hozzánk közelebb lévő 400-600 m / felhő képződmények is, amelyek újabban egyre gyakrabban hullámokat idéznek. Néhányat feltettem már korábban:








Ezek csak általam fotózott képek, és mondhatom, hogy közel sem teljes a gyűjtemény. Mostanában egyre sűrűbben láthatóak ilyen felhő formák.
Szóval: mi ez?
/ Ez a bejegyzés szervesen kapcsolódik az előzőekhez./

5 megjegyzés:

  1. Gyonyoru fotok..tippem sincs, az elozot ketszer olvastam el, de az agyam teljesen le van meritve.Abban biztam valaki mar tippelt, de nem..viszont gondolkozni fogok rajta !!

    VálaszTörlés
  2. Már kezdtem zavarba jönni, mert elolvastam az írásaidat, megnéztem a filmet, gyönyörűek a fotók, de a kérdésedre csak figyelni tudok.
    Az viszont vicces, hogy szinkronban a rezgésekkel vagyunk elfoglalva, ki-ki a maga módján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Keresgélünk, "vesszük az adást", aztán próbáljuk értelmezni, "lehozni", alkalmazni. Azt hiszem, nincs is más tennivalónk jelenleg, mert a válaszokat majd megkapjuk, amikor itt lesz az ideje. Átmeneti időben vagyunk, sok-sok történéssel. :)

      Törlés