2013. január 1., kedd

Új kezdet

http://www.facebook.com/groups/487056594643751/photos/

Nos, ez egy érdekes év volt... Sok elvárással, sok ijesztgetéssel, sok beteljesületlen ígérettel, sok zavarodottsággal. Ennek ellenére a dolgok sokat haladtak előre. Többször kérdezték már tőlem, hogy na, hol vannak a megígért nagy változások? Tény, hogy nem volt "fényrobbanás", nem léptünk reggel az ágyból egyenesen az 5. dimenzióba, és az UFO flotta sem bocsájtotta még a köznép rendelkezésére az új technológiákat. De! Ez nem jelenti azt, hogy minden csak szemfényvesztés!
Nehéz pár szóval elmagyarázni valamit, amit évek alatt tanult és tapasztalt valaki. Az sem biztos, hogy van értelme.  Mégis azt érzem, hogy meg kell osztanom mindazt, amit megértettem, vagy amit érzek. Most sokkal inkább, mint eddig bármikor
Hogy miért olyan fontos ez az idő, amit most élünk, azt talán a fenti képen jól  látható. Az Univerzumban minden egy bizonyos minta, rend, ritmus alapján működik. Mondhatni, pulzál, rezeg. A nagyságrendek különböznek, de a rend szerkezete nem. Mint ahogy a fraktálokban. A különböző ciklusok egymáshoz viszonyított állapotát mutatja a kép, de azt gondolom, a helyzet még ennél is bonyolultabb, mert ez csak egy síkban ábrázolt  vetület. Ez a "pont" / amit 2012 jelöl /mindenképpen változásokat hoz, akár tud róla valaki, akár nem. Magában hordozott egy lehetőséget  /talán még mindig fennáll? /, hogy egy olyan idővonalra kerüljünk, amelyik egyenesen a "csúcsra röpít", ahelyett, hogy meg kellene mászni a hegyet. Ez csak az én meglátásom, lehet, hogy nem így van.
A változás, amelyik elhozza a könnyebb, élhetőbb, derűsebb, segítőbb, szeretőbb életet, rajtunk múlik. Mindenképpen új ciklus kezdődik, / felívelő, ha lehet ezt mondani, az "Aranykor" /de nem mások hozzák, teszik meg helyettünk, és még a felénk repülő sült galamb előtt is érdemes legalább a szánkat kinyitni! :) A legnagyobb akadálynak azt látom, hogy az emberek szkeptikusak, nem is merik elhinni, hogy igazak lehetnek ezek a pozitív változások. Ugyan miért is hinnék? Az egész életük tapasztalata nem ezt tanította meg velük. Én sem hittem el a Jehova Tanúinak ami a szépen rajzolt könyvecskéikben volt. Azt pedig, hogy utánajárjanak a hallott infóknak, igazán nem várható el, amikor minden percüket, energiájukat felemészti, a létfenntartás.
Pedig a világ épp attól fog egyre gyorsabban váltani a jobb felé, minél többen látják meg ennek a lehetőségét, és tesznek érte magukért, a környezetükért, a világért.
El kell hinni, hogy lehetséges egy jobb világ! Ha már valaki látja, hogy lehetséges, akkor ezt terjessze! Mondja el minél több embernek, mutassa meg a jeleket, amik emellett szólnak! Nem igaz, hogy nem lehet változtatni, hogy mindez meddő, naiv ábránd! Minden bennünk dől el, belőlünk indul, aztán majd egymásra találnak az azonos álmokat álmodók.
Desszertnek pedig itt van néhány felvétel a változó világról :) :
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.530170016999075&type=1
http://www.youtube.com/watch?v=YzFk15wRlBk 

4 megjegyzés:

  1. Rendben, változzon a világ. Én megteszem amit tudok :).
    Az információ terjesztésénél talán fontosabb a tett. Persze lehet terjeszteni is az információt, ha az ember megértette, megtapasztalta, magáévá tette.
    Szerintem minél több ember ki kellene tűzze magának a célt, tudatosítsa magában, hogy milyen világot szeretne. És ezeknek a céloknak az eredője lehet, hogy jó irányba viszi a világot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz! Csak akkor vagy hiteles, ha éled is azt, amit "prédikálsz"!
      Az is igaz, hogy most jön az ideje az új megálmodásának, és /ha már lehet/ az építés is kezdődik lassan.

      Törlés
  2. A hívők azt mondják, akár ma is megtérhetsz Jézushoz. Akár ma is ujjá születhetsz. Naiv, hülye dumának hangzik, de valóban így van. Csak aztán a lelkesedésből felocsúdva észre veszed, hogy tulajdonképpen az egyházban ébredtél, nem Jézus Krisztusban, és ha nem azok a normák szerint élsz, akár repülhetsz Jézusostól együtt is.
    Valamiért én egy olyan ébredést szeretnék, ahol mi a kis emberek fedezzük fel egymást és ne gittegyletekbe szerveződjünk, hanem legyünk korrektek egymáshoz mindenféle gittegyletek nélkül. Ez lenne mindennek a kezdete. Buék.
    Egy ilyen üzit kaptam ma: Bízd Újra Életed Krisztusra...Milyen lenne levetkőzni az összes egyházakat és csak Jézusba vetni hitünket? Na vajon ez lehetséges?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért ne lehetne? Nem gondolom azt, hogy csak csoportosan lehet "hinni". Én soha nem tartoztam egyik egyházhoz sem, Jézus tanítását mégis elfogadom, és követendő példának, iránytűnek tartom. Mindig is azt gondoltam, hogy nincs szükség közvetítőre ahhoz, hogy valaki megtalálja Őt a szívében. Ám azt gondolom, vannak olyan emberek, akiknek szükségük van segítségre, hogy eligazodjanak a tanításokban. Itt van hatalmas felelőssége annak, aki a papi hivatást választja: segíthet, de hatalmas károkat is okozhat. Az egyházban is csak emberek vannak, akik gyarlók, akárcsak mi magunk. A saját lelkével viszont mindenkinek magának kell elszámolnia, akkor is, ha Isten felszentelt szolgája. Sőt annál inkább!
      A "megtérés, "újjá születés" csak az egyik kifejezés arra, amit jelent ez a változás. A lehetőség valóban folyamatosan fennáll. Lehet egy szempillantás alatt ráébredni, hogy mit jelent, de gyakran egy folyamat eredménye, hogy eljusson valaki a lényeg megértéséhez.

      Törlés