2012. szeptember 18., kedd

Új utak

 
Eric Johannson www.http://alltelleringet.com/

Miközben amerikai csatornázók közlései alapján próbálunk naprakészek lenni, itt vannak közöttünk a "mieink" akikre nem figyelünk eléggé, pedig talán jobb lenne...

"Érdemes-e olyan dolgokkal "foglalkozni" , aminek már "elmúlt, lejárt" az "ideje"? Érdemes-e semmivé váló részében "olyan utat" építgetni/ szépítgetni, ami már ténylegesen  is lezárásra került a FÖLDÖN és KRISZTUS VILÁGÁBAN is?
A Világ/világ már nem 'körbe-körbe jár',hanem - a FÖLDÖN is - ÚJ ÉLET-ÚT-SZAKASZT indított el. "ÚJ" TÖRVÉNY Van az EREDŐ szerint, amely MÉR és TovábbÉpít. Új minőségű ÉLET kezdődött el a FÖLDÖN a FÖLD ÖNMAGA Természetes ÚTJÁN továbbhaladva, a FÖLDANYA MAGA elsődleges 'gondoskodásában' azokkal 'Egységben' akik a FÖLDI Életet választották TÖRVÉNYESEN."

Nem könnyű olvasmány amit ezen az oldalon találunk, de fantasztikusan élő, naprakész, lényegre törő.
A KÁOSZban, - ami napjainkat jellemzi - jelzőfény lehet, "azoknak, akit illet".

11 megjegyzés:

  1. Én egyre butábbnak érzem magam spiritális téren :).
    Alig értek (vagy vélek érteni) belőle valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha erre a szövegre gondolsz, akkor igen, első olvasásra nehezen érthető. Érdemes olvasgatni ez előző írásokat is, és egyszerre csak a helyükre kattannak a dolgok. Nem könnyíti a megértést a sajátságos nyelvezet sem, de így lesz pontosan behatárolt a szavak jelentése. Ám az is lehet, hogy Te ehhez az anyaghoz nem kell hogy kapcsolódj, nincs dolgod vele. Járd csak a saját utadat, tudod, hogy mind ugyanoda vezet. :)

      Törlés
    2. Libuc, most komolyan... Ne haragudj, az előbb nevettem-káromkodtam egy nagyot, beleolvasván ebbe a zavaros nemtudommineknevezzemfinomanésnőiesen akármibe. huhh, sorry!
      Szegény nő beleragadt valamiféle Istenfélelembe, de nem a jó, hanem a rossz értelmében. Kiabál belül. Remélem talál valakit, aki lehozza a földre és helyrebillenti az elméjét. Mert fokozódhat és annak már bizony őrület a vége. Nem akarok sötéten prognosztizálni, őszintén bízom abban, hogy helyreáll a lelki egyensúlya.
      Az elmegyógyintézetek sok ilyen elszállt "spirituális" lélekkel vannak tele... :(
      Ilyen az, amikor szilárd és erős személyiség valamint önismeret híjján lesz valaki vallásos, hívő vagy spirituális kereső.

      Törlés
    3. Semmi gond, Duende, lépj tovább, nincs vele dolgod! :) Engem az indiai szavakkal zsúfolt buddhista szövegek rettentenek el, mert nem mélyedtem el bennük, és nem értem a jelentésüket. Judit írásait évek óta követem, gyakran érzek szinkront az Ő meglátásai és az én megérzéseim között. Szó sincs Istenfélelemről. A Földre, mint intelligens létezőre hangolódva próbálja megfogalmazni az intuícióit. Nehéz szavakba önteni, hogy mi is az, amit Ő közvetít, de nagy léptékben, akár kozmikusban kell értelmezni. /Azt hiszem. :)/ Időnként hétköznapi nyelvre is lefordítja mindazt, amit először úgy jegyez le, mint ahogy itt is látható. Az álmok szimbolikáját használja például. Mondtam, hogy nem egyszerű szövegek, de ha az ember elmélyed benne, megviláglik az értelmük is, és úgy lesz, mint minden sajátságos nyelvezet esetén, hogy érthető és világos lesz, mit is akar mondani. Vannak érzeteink, sejtéseink, amiket nagyon nehéz közérthetően, szavakkal elmondani, hát még írásban, lehetőleg röviden és korrekten. Amikor az ember nem idéz valakit, vagy nem valami közismert gondolatot, tudást közvetít, nincs egyszerű dolga.

      Törlés
    4. Hát, tényleg nincs vele dolgom... :)
      Libuc, arról, ahogyan kommunikál valaki, le lehet mérni, mennyire tisztán gondolkodik. Ez a szöveg zavaros és követhetetlen. Vagyis aki leírta, annak elméje is hasonló.
      Minél egyszerűbben, rövidebben és tisztábban bánik valaki a szavakkal, annál közelebb áll elméje a békés, rendezett és tiszta állapothoz.
      A bőbeszédűség és zavarosság zavarodott elmére utal.

      Buddhista szövegekkel nemigen lehet párhuzamba hozni, mivel azok idegen nyelven, idegen kultúrából jöttek. Ez a hölgy viszont elvileg magyar lenne...

      De gondoljunk csak pl. a zen buddhizmusra. Semmi szanszkrit szó vagy kifejezés. Rövidek, velősek, hétköznapiak és csattanósak a szövegeik. És mégis képesek elmondani az elmondhatatlant.

      Törlés
    5. Bizonyos szempontból igazad van. A zen valóban maga a letisztult bölcsesség.

      Törlés
  2. Nos, megint új szöveg a bemutatkozásnál? (Nem tudom mennyire új, mostanában ritkán jártam a blogok világában). Megbizatás? Szép dolog, megmenteni a világot! De asszem'legtöbbünk "csak" arra kap megbizatást, hogy saját maga útját megtalálva erősitse a többieket.

    VálaszTörlés
  3. Kicsit későn kapcsolódom be és végig sem olvastam a dokumentumot.
    Szerintem valami lehet meghaladott egy ember számára, de általánosságban nem mondanám, hogy lejárt. Erről eszembe jut a nagybátyám, aki elvileg "lejárt fazon", de nagyon is idegtépő valóságot harsog a konyhaasztalnál. Olyan amilyen, de ez az ő valósága, amibe időnként befolyik az enyém és jön néhány pillanatnyi csend. Ilyenkor a világ apró léptékben változik. Én a változás részese és csodálója vagyok és látom, hogy új világ születik, de ehhez az kellett és kell, hogy mindenki a magáéban, a maga módján legyen elhivatott, mert azt megkerülve csak a hazugság marad. Ráadásul a szívünk mélyén úgyis csak a saját utunkkal tudunk azonosulni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valójában nem is fontos, hogy elolvasd a dokumentumot, vagy az én, vagy a más írását, mert nem mindenkit fog meg ugyanaz egy helyen/időben, vagy lehet, hogy soha, mert nincs vele kapcsolódása, dolga, más ami érdekli. Ám, ha van aki rezonál vele, és itt talál el oda, ahová tart, akkor itt van a jelzőkő, ami irányt mutat. Sok érdekes helyre jutottam el ilyen "kövek" által. Például az, hogy egyáltalán jelen vagyok ezen a fórumon, köztudottan a Te lelkeden szárad! :))

      Törlés
    2. A Tiédet elolvasom, mert szeretem olvasni. Igazad van, az útjelzőket magam is gyakran emlegetem, használom, és mindig hagyom magam mások oldalain továbbvezettetni, már csak az újdonság izgalma miatt is.
      Az nem számít, hogy mivel és mennyire azonosulok, van amire rácsodálkozom, van aminek örülök és továbbmegyek, de ez így van jól, mert a pillanatnyi öröm is klassz.
      El fogok olvasni néhányat abból, amit ebben a bejegyzésben ajánlasz, de arra még időt kell találnom :)

      Törlés