2011. április 12., kedd

Szik

https://picasaweb.google.com/lh/photo/16kGGvTTGWRyLwfNjKHHRQ

Amit én tudok erről a kérdésről, az nem sok. Amit tudok, azt is az érzéseim által tudom.
Mi, magyarországi magyarok / de legalább is én / éltünk abban a sosem értelmezett állapotban, hogy magától értetődően magyarok vagyunk. Ez evidencia. Nem gondolkoztunk rajta, nem őriztük, nem ápoltuk, nem éreztük feladatunknak a megőrzését. Úgy bántunk ezzel is, mint saját Szülőanyánkkal, vagy mint Földanyánkkal: adott, tehát miértünk van. Hagytuk, hogy ereje megfogyjon, hogy mindenki kénye-kedvére kihasználja.
Elhittük, hogy tanításai idejét múltak, engedtünk a csillogó gyöngyök semmitérő káprázatának annyira, hogy még egymásnak is esünk azért, hogy minél többet kaparinthassunk meg belőlük.
A magyar analóg nyelv. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a szavak azt jelentik, amit mondanak általuk. /Pl.: felhő = a felszálló hő hozza létre a magasban létrejövő jelenséget./
Magyar-magor-mag úr. Ha a magyar a MAG, akkor az erdélyi terület székelyei /szik-hely/ a SZIK.
A szik a magnak az a része, amely megőrzi az információt a következő nemzedék túléléséhez.

5 megjegyzés:

  1. Csak sajnos a szik is kezdte elfelejteni, ahogy látom.

    VálaszTörlés
  2. Intuitív észrevétele csak az egyik oldala a dolognak, a másik inkább biológiai eredetű. Ha a sziklevéltől elrugaszkodunk a szikes talaj felé, hát azon bizony kevésféle mag nevelődik növénnyé...

    VálaszTörlés
  3. Hmm,az önsorsrontás eltünt a profil szövegből.
    Határozott fejlődés olvasható ki az új szöveg megjelenésével.

    VálaszTörlés
  4. Intuitív, ez egy folyamat. Nagyon régóta tart, de még mindig vannak, az őrzők közül! Örülök, hogy épp most jelentkeztél, mert szeretnék küldeni Neked néhány érdekes információforrást, de nincs hova!
    János, nekem is feltűnt a szó kétféle értelme. Azt hiszem, hogy az a növény, amelyik azon a talajon is kifejlődik, az már sok mindent kibír! Zene?... Nincs?
    Marianna, jólesik, hogy észrevetted a változást! Igen, igyekszem. :)

    VálaszTörlés
  5. Írtam levelet a profilodban található címre. Köszi

    VálaszTörlés