2011. március 18., péntek

Rezgés

http://wickedreport.com/worlds-first-ever-glass-violin-beautiful/

Nem olyan bonyolult, mégis milyen nehezen elérhető!
Mondják, ha egy szobában két hegedű van, és az egyiken megpendítik mondjuk a G húrt, a másik hegedűn is megszólal a G, mert a hang keltette rezgésre reagál. Így adódnak át a rezgések húrról húrra, testről testre.
A magyar nyelv nagyon kifejezően azt mondja a rosszkedvű, energiahiányos emberre, hogy "lehangolt". A lehangolódott  húr mély, alacsony rezgésű hangot ad ki. Minél több ember lehangolt, annál erősebb a kollektív lehangolódás. Vagy fordítva: minél többen vannak, akik jókedvűek, energiával teltek, magas rezgésszinten rezonálók, annál könnyebben megemelkedik a kollektív rezgésszint. Mivel minden mindenre hat, ez nem csak az emberekre, de a környezetre, a Földre is hatással van. Felelős vagyok magamért, ez által a környezetemért, a Földért. Ha azt akarom, hogy jól érezzem magam, akkor figyelnem kell arra, mit sugárzok ki magamból, mert azzal hatok magamra, ahogy másokkal viselkedem. "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" -tanította Jézus.
Szeretni és szeretve lenni boldogságos állapot. Erre a boldogságos állapotra kell törekednünk!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó meglátás. A lehangolt ember valóban nem tud ráhangolódni magasabb frekvenciákra ezért a hangulata egyre rosszabb. A ráhangolódási képesség is fejlesztésre szorul manapság.
    Egy ideje foglakozok zenével(húros hangszerekkel) és kezdem megérteni mit is jelent a rezonancia :).

    VálaszTörlés
  2. János, jó, hogy így érzed, mert akkor nem csak az okoskodás "ment át".:)
    Intuitív, épp a képesség fejlesztése, vagy annak a fontossága az, ami miatt írtam a bejegyzést. Gyakorolj, mert a megfelelő rezonancia sokat segít! :) Talán majd erről is írok később.

    VálaszTörlés