2013. január 3., csütörtök

Sajátgyártású ajándékok

Időnként belemásznak bizonyos bogarak az agyamba, és addig rágják, míg ki nem dolgozom magamból őket. Ilyen ez a tündér-baba is, szakértőknek kár is mondani, hogy Tilda fazon, akik meg nem szakértők, annak ez úgysem mond semmit. Próbáltam rájönni, hogy ki is az eredeti Tilda alkotó, de még dolgozom az ügyön. :) Szokás szerint ex has csináltam, szeretem kipróbálni magam. Nagylányomnak varrtam ajándékba, mert Ő is egy valódi Tündér, és nagyon szereti fajtársait. :) Igaz, hogy már régen kinőtt a babázásból, tanít egy középiskolában, de a diákjai szerintem értékelnék, ha tudnák, hogy mit kapott az anyukájától Karácsonyra.:) A hátoldala is fontos, mert ott vannak a szárnyacskái:


Érdeklődőknek elárulom, hogy a testét hajdani alig használt "bundabugyiból" szabtam, vatelinnel tömtem, a haja saját mosású gyapjú, a ruha csipkefüggönyből van, a szárny, és az indák a ruhán virágcsomagoláshoz használt organzából /?/ vannak kivágva és szerencsére örült is neki a megajándékozott. Másik lánykám egy neszesszer-szerűséget kapott, amelyik úgy készült, hogy gyakoroltam a kölcsönkapott varrógéppel:



Az alapanyag férfipizsama, és kiszolgált bútorvászon. Amikor ezt a lánykámnak is elárultam, azt mondta, hogy jobb lett volna, ha ezt nem tudja... :))


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szep a baba, nagyon ugyes vagy!!! a masodiknal nekem is jobb lett volna, ha nem tudom:DD

    VálaszTörlés
  2. Ebben pont az a jó, hogy mindenféle már nem használt dolognak új életet lehet adni! Persze nem véletlenül írtam le így, mert tényleg vicces! :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom, hogy így használod fel a család "levetett rongyait"! A patchwork takarómban is az a legnagyszerűbb, hogy minden egyes foltjának története, gyökere van! Így él velünk tovább a történelmünk, az őseink!

    VálaszTörlés
  4. Most, hogy így mosolyogsz, látom csak, hogy akár félreérthető is lehet a kérdésem. :) Azt a fent említett takarót tényleg én varrtam úgy, hogy az illető hölgynek - aki hőn szeretett keresztlányom/unokahúgom - minden közeli rokona levetett/kinőtt ruhájából van benne egy-egy darab. Minden darabról be tudjuk azonosítani, hogy kié volt. Nem csak hasznos, de érzelmi töltete is van. Ja, és persze szép is! :) /Már, ha jól bírta azt a másfél évtizedes gyűrődést! :)/

    VálaszTörlés